Ko možgani potrebujejo trening ...

Trening kognitivnih funkcij v digitalni ali klasični izvedbi

Kognitivni trening za izboljšanje spomina, pozornosti, izvršilnih sposobnosti izvajamo s pomočjo mednarodno priznanega, strokovno umerjenega in certificiranega programa CogniPlus, ki program treninga prilagodi posamezniku in omogoča merjenje napredka. Izvajamo tudi klasično "papir-svinčnik" obliko.

Kdaj poiskati pomoč?

Prej ali slej se v življenju srečamo z različnimi tegobami, morda tudi s težavami, kot so motnje pozornosti, motnje spomina, slaba koncentracija. Te težave so lahko prehodne, morda so posledica utrujenosti, lahko gre za normalen proces staranja, lahko pa so tudi znamenje upadanja kognitivnih sposobnosti ali kognitivne disfunkcije.

Motnje pozornosti in težave s spominom, pri tem so lahko prizadeti tako delovni, kratkoročni in dolgoročni spomin, lahko naznanjajo tudi ADD (motnja pomanjkanja pozornosti ali attention deficit disorder) ali pa morda ADHD (motnja pomanjkanja pozornosti s hiperaktivnostjo ali attention deficit hyperactivity disorder).

Podobne težave pa se lahko pojavljajo pri depresiji, tudi pri shizofreniji in po možganskih poškodbah, ki lahko nastanejo po možganski kapi, krvavitvah ali na druge načine.

Pomoč poiščite, ko podobne težave predstavljajo motnjo vašega vsakodnevnega življenja, saj lahko s pravočasno pomočjo in kognitivnim treningom uspešno upočasnimo upad ali celo izboljšamo kognitivne funkcije.

Kaj je kognitivni trening?

Kognitivni trening ali možganski trening lahko pomaga pri tovrstnih težavah, stanje se lahko izboljša ali prepreči nadaljnje hitro upadanje. Prinaša vaje za možgane: vaje za spomin, tako za dolgoročni kot kratkoročni, pa tudi vaje za delovni spomin, vaje za usmerjeno in deljeno pozornost, vaje za izvršilne funkcije, vaje za načrtovanje in orientacijo.

V Psihodiagnostičnem in psihoterapevtskem centru Maribor izvajamo tako digitalni kognitivni program CogniPlus kot običajni "papir-svinčnik" kognitivni program, namenjen vsem, ki bi raje izvajali program na klasičen način brez računalnika.

Kognitivni trening upočasni hitrost upadanja kognitivnih sposobnosti in lahko s pomočjo izboljšanja delovnega spomina, hitrosti obdelave podatkov in izvršilnih nalog vodi k boljši kvaliteti življenja.

Kaj je in kako deluje digitalni kognitivni program CogniPlus?

Kognitivni trening CogniPlus, program podjetja Schuhfried, je namenjen izboljšanju kognitivnih sposobnosti na različnih področjih. Program je zasnovan na osnovi večletnih raziskav in znanstvenih spoznanj s področja nevropsihologije. Je strokovno podprt in mednarodno uveljavljen.

CogniPlus ponuja raznolike vaje, ki so usmerjene na različna področja kognitivnih funkcij, kot so pozornost, spomin, koncentracija, reakcijski čas, vizualno in prostorsko zaznavanje ter razne druge kognitivne spretnosti. S pomočjo interaktivnih nalog posameznika spodbuja k aktivnemu sodelovanju in treniranju možganov.

Ena od prednosti CogniPlusa je prilagodljivost treninga, saj se program avtomatsko prilagodi izraženosti disfunkcije vsakega posameznika, kar omogoča prilagojen pristop in optimalno vadbo. Tako lahko vsak posameznik doseže zanj najboljše dosegljive rezultate.

Primeri prikaznih oken digitalnega kognitivnega programa CogniPlus.

CogniPlus v našem centru

V Psihoterapevtskem centru sprva ocenimo disfunkcijo, nato začnemo s prilagojenimi vajami. Te, če izberemo program CogniPlus, potekajo pri nas, pred računalniškim zaslonom. Posameznik izvaja različne, natanko usmerjene vaje, ki so večinoma iz realnih življenjskih situacij. Takšne vaje povečujejo motiviranost in hkrati zaradi živosti zasnove vaj dosegamo boljši učinek in prenos v vsakdanje življenje. Pri vsakem izvajanju se meri napredek in program samodejno prilagaja težavnost vaj. Treningi potekajo mesec dni, trikrat tedensko, kar pomeni, da se v celoti izvede 12 srečanj. Po želji lahko izvedemo računalniško podprto testiranje pred izvajanjem kognitivnega treninga in po njem. Center je trening nadgradil v skladu s svojo prvotno - psihoterapevtsko dejavnostjo, saj ob srečanjih poteka tudi svetovanje z elementi psihoterapije.

Na katerih področjih s kognitivnim treningom dosežemo najboljše učinke?

Najboljše rezultate kognitivni program CogniPlus kaže prav na področju izboljšanja motenj pozornosti, motenj spomina, tako dolgoročnega, kratkoročnega kot delovnega, ki se pojavljajo pri ADD ali ADHD, pri depresiji, po možganskih poškodbah in blagi kognitivni motnji. Raziskave kažejo na izboljšanje kvalitete življenja pri shizofreniji in pri blagih demencah.

Še vedno po potrebi izvajamo tudi klasično "papir-svinčnik" obliko treninga, kjer so učinki prav tako dokazani.

Vas zanima trening kognitivnih funkcij? Ali bi se želeli naročiti na uvodni razgovor?
Stopite v stik z nami.

V obrazec vpišite svoje podatke in svoje vprašanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Hvala za izkazano zaupanje.

Pravilnik o zasebnosti

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor je kot upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, telefon, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu psihoterapevtski-center.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Na vaš računalnik lahko psihoterapevtski-center.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku psihoterapevtski-center.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi, ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja spletnega mesta psihoterapevtski-center.si.

Pravna obvestila

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletne strani psihoterapevtski-center.si pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate vas prosimo, da te strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti.

Omejitev odgovornosti

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor ureja spletne strani s potrebno skrbnostjo. Kljub temu ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino te spletne strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor ali katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z dostopom do, uporabo in oziroma nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh in oziroma za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnih straneh Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Slike so last podjetja Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja zavoda Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor prepovedano.

Varnost

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na: Zasebni zdravstveni zavod Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor, Barvarska ulica 7, 2000 Maribor; info@psihoterapevtski-center.si.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Upravljavec te spletne strani je Zasebni zdravstveni zavod Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor.

Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Ime piškotka
Namen
Čas piškotka
Stran
PH_HPXY_CHECK
Zaščita spletne strani
Do zaključka seje
.psihoterapevtski-center.si
moove_gdpr_popup
Stanje soglasja o uporabi piškotkov
1 leto
.psihoterapevtski-center.si
_ga
Statistika ogledov spletne strani
1 leto
.psihoterapevtski-center.si
_ga_LXEFS48KMS
Statistika ogledov spletne strani
1 leto
.psihoterapevtski-center.si

Kontakt

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor
Barvarska ulica 7, SI-2000 Maribor
E: info@psihoterapevtski-center.si
T: 051 642 120

Prijava na e-novice

Pravilnik o zasebnosti | Pravna obvestila | Piškotki
© 2024 Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor