Dodatna izobraževanja in vsebine za strokovne delavce

Aktualno / najavljamo

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor zbira predprijave za serijo strokovnih izobraževanj z naslovom Osnove razvojne analitične psihoterapije, ki jih bo vodil dr. Peter Praper. Izobraževanje je namenjeno kliničnim psihologom, psihiatrom, pedopsihiatrom, specializantom klinične psihologije, psihiatrije in pedopsihiatrije, psihologom in psihoterapevtom. Povezava: vabilo in prijavnica na serijo strokovnih izobraževanj.

Strokovna srečanja

V Psihoterapevtskem in psihodiagnostičnem centru občasno organiziramo srečanja, namenjena strokovnjakom, ki delujejo v regiji. Na srečanjih naši in gostujoči strokovnjaki predstavljajo primere iz prakse, dileme, aktualne teme in novosti s področja psihologije, medicine in psihoterapije.

 • 29. 09. 2023 / Samo Pastirk: Predstavitev Shema terapije
 • 09. 02. 2023 / Kristijan Jejčič: Doprinos Andréja Greena sodobni psihoanalitični misli
 • 07. 09. 2020 / Kristijan Jejčič: Prilagojena na nemoč (predstavitev primera)
 • 22. 06. 2020 / Katja Belšak: Takšen je recept za življenje (predstavitev primera)
 • 26. 03. 2018 / Janez Mlakar: Kognitivno vedenjska terapija in stoična filozofija
 • 23. 03. 2017 / Jana Pogorevc: Opazovanje otroka v domačem okolju
 • 12. 01. 2017 / Nataša Potočnik Dajčman: Aspergerjev sindrom - od otroštva v odraslost
 • 24. 11. 2016 / Gašper Grobelšek: Hipnoza - od odrskih predstav do uporabe v terapiji
 • 16. 06. 2016 / Myriam Klanjšček: Pot razvoja pri osebi z duševno motnjo
 • 17. 03. 2016 / Bojan Belec: Odraščanje ob internetu
 • 11. 02. 2016 / Simon Brezovar: Psihoterapevtska obravnava bolnice s primarno progresivno afazijo
 • 29. 10. 2015 / Peter Praper: Stranpoti individualizacije in obdobje kaotičnega družbenega narcisizma
 • 10. 04. 2014 / Matej Peljhan in Jure Kravanja: Terapija s pomočjo fotografije
 • 12. 12. 2013 / Damjan Sever: Filmo/psihoanaliza - poglobljena analiza človekove duševnosti s pomočjo psihoanalize in zdravilnega filma
 • 24. 10. 2013 / Samo Pastirk: Obravnava potravmatske stresne motnje po načelih vedenjsko - kognitivne psihoterapije
 • 13. 06. 2013 / Sebastjan Šinko: Odvisnost, sram, krivda
 • 25. 04. 2013 / Mitja Čander: Kreativnost
 • 14. 02. 2013 / Milena Mileva Blažič: Skriti pomen pravljic
 • 29. 11. 2012 / Katja Dougan: Psihoterapevtska realnost
 • 18. 10. 2012 / Edo Gošnjak: Prikaz dolgotrajne analitične psihoterapije
 • 24. 05. 2012 / Karin Sernec: Sodobni vidiki motenj hranjenja
 • 19. 04. 2012 / Lilija in Bojan Varjačić Rajko: Terapevtski faktorji v skupini
 • 15. 12. 2011 / Vesna Godina: Socializacija skozi čas
 • 22. 09. 2011 / Emil Benedik: Kliničnopsihološko sodno izvedeništvo
 • 14. 04. 2011 / Maja Rus Makovec: Vzdrževanje nevtralne drže v parterski terapiji/problematiki
 • 27. 01. 2011 / Tina Zadravec: Obravnava sramu v psihoterapiji
 • 16. 12. 2010 / Miha Černetič: Mindfulness - čuječnost v psihoterapiji
 • 23. 09. 2010 / Jernej Vidmar: VKT obravneve otrok/mladostnikov
 • 10. 06. 2010 / Danijela Mrzlekar Svetel: Predstavitev psihoterapevtske obravnave
 • 25. 03. 2010 / Zvonka Sevšek: Psihoterapija pri bolnicah z rakom
 • 28. 01. 2010 / Vita Štukovnik: Nevropsihološka obravnava spomina
 • 26. 11. 2009 / Urban Kordeš: Kako je biti človek? Fenomenološko raziskovanje - raziskovanje doživljanja
 • 01. 10. 2009 / Janko Bohak: Psihoanaliza in zen
 • 03. 09. 2009 / Janez Mlakar: Klinična psihologija kot raziskovalna praksa - nova paradigma klinične psihologije
 • 11. 06. 2009 / Jože Jensterle: KPSS in Test risanja ure
 • 26. 03. 2009 / Peter Skuber: Življenje in delo Sigmunda Freud

Intervizija

V Psihoterapevtskem centru deluje intervizijska skupina. Skupina diskutira in razčlenjuje vprašanja in dileme, s katerimi se člani (terapevti) srečujejo med svojim delom. Srečanja so primarno namenjena terapevtom, ki delujejo znotraj našega centra, občasno se v skupino vključujejo in v njej delujejo tudi zunanji strokovnjaki. Skupina se srečuje enkrat mesečno.

Študijski cikli

Študijski cikel je sklop strokovnih srečanj, na katerih se manjša skupina strokovnjakov srečuje in skozi daljše obdobje (pol leta ali leto) usvaja oziroma poglablja znanja o določeni specifični temi.

 • 3. študijski cikel: Svetovanje, psihoedukacija, suport v psihologiji, psihiatriji in psihoterapiji
 • 2. študijski cikel: Osebnostne motnje
 • 1. študijski cikel: Uvodni razgovor v psihoterapiji

Do gradiv iz študijskih cilkov se lahko dostopa v zavihku Prijava.

Pravilnik o zasebnosti

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor je kot upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, telefon, naslov elektronske pošte, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu psihoterapevtski-center.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Na vaš računalnik lahko psihoterapevtski-center.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku psihoterapevtski-center.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj spletnega mesta psihoterapevtski-center.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi, ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja spletnega mesta psihoterapevtski-center.si.

Pravna obvestila

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletne strani psihoterapevtski-center.si pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate vas prosimo, da te strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti.

Omejitev odgovornosti

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor ureja spletne strani s potrebno skrbnostjo. Kljub temu ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino te spletne strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor ali katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z dostopom do, uporabo in oziroma nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh in oziroma za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnih straneh Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Slike so last podjetja Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja zavoda Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor prepovedano.

Varnost

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na: Zasebni zdravstveni zavod Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor, Barvarska ulica 7, 2000 Maribor; info@psihoterapevtski-center.si.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Upravljavec te spletne strani je Zasebni zdravstveni zavod Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor.

Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na www.aboutcookies.org.

Ime piškotka
Namen
Čas piškotka
Stran
PH_HPXY_CHECK
Zaščita spletne strani
Do zaključka seje
.psihoterapevtski-center.si
moove_gdpr_popup
Stanje soglasja o uporabi piškotkov
1 leto
.psihoterapevtski-center.si
_ga
Statistika ogledov spletne strani
1 leto
.psihoterapevtski-center.si
_ga_LXEFS48KMS
Statistika ogledov spletne strani
1 leto
.psihoterapevtski-center.si

Kontakt

Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor
Barvarska ulica 7, SI-2000 Maribor
E: info@psihoterapevtski-center.si
T: 051 642 120

Prijava na e-novice

Pravilnik o zasebnosti | Pravna obvestila | Piškotki
© 2024 Psihoterapevtski in psihodiagnostični center Maribor